Maroussia Snelders

0494/03 42 17

maroussia.snelders@hotmail.com

consultaties op huisbezoek

Wie ben ik? 

Ik werk al meer dan 15 jaar als maatschappelijk assistent. Ik zeul dus heel wat kennis met me mee. Ik heb eerst een 10 tal jaar op de sociale dienst gewerkt van een ziekenhuis en nu begeleid ik personen met een beperking. 

Persoonlijk begeleider

Ik ga samen met jou op stap om een aantal zaken te regelen die voor jou misschien niet zo evident zijn om alleen aan te pakken.

Ben je overweldigd door je job, je gezin, weet je niet wat je eerst moet doen, dan kan ik je helpen om structuur en duidelijkheid in je leven te brengen. 

Kom je net uit het ziekenhuis en moeten er nog een aantal praktische zaken geregeld worden om het leven thuis gemakkelijker te maken, dan doe ik samen met jou de aanvragen en probeer je te helpen doorheen de administratieve molen.

Ga je naar een therapeut, diëtiste, psycholoog, dokter,… maar is het moeilijk om de tips die ze geven toe te passen, dan kan ik samen met jou bekijken hoe we dit voor jou kunnen doen werken. 

Sta je op de wachtlijst van een organisatie maar zal het nog even duren vooraleer de gepaste hulp voor jou voorhanden is, dan kun je ook beroep doen op mij, ik zal je helpen om de wachttijd te overbruggen. 

Het grote voordeel is, is dat ik op huisbezoek kom. Zo leer ik jou en je leefwereld kennen. 

Ik probeer mensen te begeleiden op alle domeinen van hun leven. Dat kan gaan van samen je huis opruimen en structuur aan te bieden tot samen op zoek gaan naar een nieuwe job. Samen naar de VDAB, sollicitatiebrieven schrijven, werkgevers contacteren… je op weg helpen om je leven niet te dromen, maar om je dromen te leven. 

Heb je vragen en weet je niet goed of ik jou zou kunnen helpen, mag je me steeds vrijblijvende bellen of mailen en ik zal eerlijk antwoorden of ik voor jou iets kan betekenen. Blijf echter niet zitten met vragen, maar stel ze. 

Bemiddelaar

Als bemiddelaar kom ik ook naar jou toe. Ik ga tijdens een huisbezoek bekijken waar het niet goed loopt. Heb je problemen om met je ouders te praten, je buren, familie, vrienden, lukt het niet om tot een goed compromis te komen. Ik luister, analyseer en geef je tips om bepaalde zaken aan te kunnen pakken. Wil je scheiden maar heb je een aantal problemen om er samen uit te geraken, dan kan ik met jullie de weg gaan en zo tot een compromis komen, waar jullie beiden zich in kunnen vinden. Moet er een regeling worden opgesteld rond de kinderen, dan bekijk ik samen met jullie wat het beste voor de kinderen zou zijn en hoe we dit op een praktische manier kunnen oplossen. 

Hoe ga ik te werk? 

Het eerste huisbezoek zullen we samen bekijken wat jouw noden zijn en op welke manieren je al geprobeerd hebt om resultaat te bereiken. 

De tweede keer probeer ik samen met jou een plan te maken over hoe we het nu gaan aanpakken. 

Dit kan op verschillende manieren: 

- samen ergens heen gaan

- gesprekken voorbereiden

- samen opruimen

- planning opstellen

- …

Een huisbezoek (zowel als bemiddelaar als begeleider) kost 35 euro en duurt een uur.